18. október 2024
Facebook
sobota, 30 jún 2018 16:00

Českí komunisti podporia vládu Andreja Babiša, opozícia ostro kritizuje ich rozhodnutie

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PRAHA 30. júna (WebNoviny.sk) - Českí komunisti podporia menšinovú vládu Andreja Babiša, ktorú vytvorilo hnutie ANO a ČSSD. "Poslanecký klub KSČM pri prerokovaní návrhu vlády o vyslovení dôvery bude aktívne podporovať vznik menšinovej vlády hnutia ANO a sociálnej demokracie," povedal predseda strany Vojtěch Filip. Vláda sa tak bude môcť opierať o 108 hlasov poslancov, informuje český portál iDNES.cz. Rozhodnutie komunistov ostro kriticky komentovali politici opozičných pravicových strán. Vinia Babiša aj prezidenta Miloša Zemana z toho, že budú komunisti po 29 rokoch mať zásadný vplyv na politiku vlády. Bez hlasov komunistov by totiž vláda vôbec nezískala dôveru. ÁNO a ČSSD majú dohromady len 93 hlasov. Odporúčame:
Miloš Zeman vymenoval novú menšinovú vládu, premiér Babiš chce byť druhým Masarykom "O osude vlády Andreja Babiša rozhodol Ústredný výbor KSČM. K tomu snáď ani nie je potrebné nič dodávať. Takmer tridsať rokov po novembri 1989 Andrej Babiš a Jan Hamáček spoločne s Milošom Zemanom priviedli komunistov k moci. Českú republiku stiahli na politické dno," kritizoval prezidenta a šéfov oboch vládnych strán na Twitteri predseda opozičnej ODS Petr Fiala. "Rozhodnutie KSČM podporiť vládu ÁNO a ČSSD ma nijako neprekvapilo. Túžba po flekoch v štátnych firmách a verejnej správe je určite silná ... Je zodpovednosťou Andreja Babiša, že nám po takmer tridsiatich rokoch od revolúcie opäť vracia komunistov k moci," napísal predseda opozičnej TOP 09 Jiří Pospíšil.

Viac k témam: Andrej Babiš, ANO, česká vláda, ČSSD Česká strana sociálně demokratická, KSČM Komunistická strana Čiech a Moravy
Zdroj: Webnoviny.sk - Českí komunisti podporia vládu Andreja Babiša, opozícia ostro kritizuje ich rozhodnutie © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 180 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner